Valokuvauskurssin satoa 2016-17, osa 1

Valokuvauskurssin lopputyönä oli tänä vuonna ottaa 20 tehtävänannon mukaista kuvaa tai kuvasarjaa. Tehtäviä oli mm. maisema, asetelma, muotokuva ihmisestä tai eläimeistä, kuvapari ja pastissi, eli jäljitelmä valokuvasta tai maalauksesta. Osia kuvista on käsitelty Lightroom ohjelmistolla, jota käytetään värien ja sävyjen säätämiseen, rajauksiin ja perspektiivin ja linssin virheiden korjaamiseen.

© Saara

© Akseli

© Julia

© Hulda

© Joonas

© Erika

© Joonas

© Joona & Tero

© Joona

© Noora

© Noora

© Noora

© Noora

© Noora

© Noora

Tiimipäivien satoa - Sano ei koulukiusaamiselle

Psykologian, filosofian ja uskonnon yhteistiimissä valmisteltiin koulukiusaamisen vastaista kampanjaa. Lopputuloksena valmiiksi saatiin video, jonka voit katsoa alta.

Wanhojen oma tanssi 2016

Voisiko uusi slogan Norssille olla: "Kauniita ihmisiä tekemässä saumatonta yhteistyötä"? Wanhojen päivänä käytävillä kuultiin myös ehdotus siitä, josko Norssin koulupuku voisi olla saman henkinen kuin puvut Wanhojen tansseissa. Miksipä ei. Pistetään viestiä johtoportaalle.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

KU10 Valokuvaus -kurssin töitä osa 2

Kuvataiteen KU10 kurssilla opiskellaan valokuvauksen perusteita, kuten järjestelmäkameran käyttöä, rajausta ja sommittelua – sitä, miten otetaan parempia kuvia. Tässä kattauksessa on mukana kuvia mm. luonnosta, arkkitehtuurista ja nurkkaan rajaamisesta.


© Emma

© Miikka

© Miikka

© Emma

© Niki

© Erik


© Miikka

© Lari

© Niki

© Kaisla


© Kaisla
KU8 Maalauskurssin töitä

KU8 Maalauskurssi Kurssille osallistuneiden opiskelijoiden mietteitä maalaamisesta ja kurssista:

"Maalaan usein silloin kun saan inspiraation."

"Koen olevani tyytyväinen maalaukseen, joka on kokonaisuutena yksinkertainen, mutta lähempää katsottuna täynnä pieniä yksityiskohtia. Olisi ideaalista maalata suunnittelematta, pieniä kokonaisuuksia, jotka olisivat pikkutarkkoja ja yksityiskohtaisia. Monet muut saattaisivat kokea sen pitkästyttäväksi ja hermoja raastavaksi, mutta minä itse pidän siitä, että saan aikaan jotain huoliteltua."

"Maalauskurssi oli itselleni todella mieluinen, varsinkin loppua kohden, sillä tuotokset saivat olla niin omavalintaisia. Inspiraation puutetta ei kuitenkaan koskaan ollut, sillä opettajalta sai aina jonkinlaisia ideoita."

"Kysymys miksi maalaan on vaikeampi mitä kuvittelisi, en maalaa muualla kuin koulussa mutta en sulje pois että en tekisi sitä joskus myös vapaalla."

"Maalaamalla voi tuoda esiin sellaisia puolia ja ajatuksia mitä face to face keskustelussa, varsinkaan koulussa ei yleensä pääse puheeksi nostamaan."

"En yritä varsinaisesti kertoa tai ottaa kantaa töilläni mihinkään, ne eivät kuitenkaan ole ihan vain tuosta noin sattumalta paperille heitettyjä. Koen onnistuneeni työssä jos saan kuvan avulla välitettyä sen katsojalle jonkun tunnetilan tai päinvastaisesti aiheutettua jonkun tunnetilan hälvenemisen. Kuvaa katsovan ajatuksia olisi mielenkiintoista lukea sillä puheena ulostuleva palaute(vaikka se olisikin rehellistä) ei silti aina kykene kertomaan kaikkea sitä hässäkkää mikä katsojan päässä liikkuu."

"Mielestäni maalaaminen on kivaa. Maalaaminen on jollain tapaa aivoja nollaavaa ja siinä voi käyttää luovuutta niin paljon kuin haluaa. Vain mielikuvitus on rajana."


© Tahiti Viro


© Tero Sinkkilä


© Saimi Alin

© Tahiti Viro - Suolamaalaus

© Tahiti Viro - Adventure

© Petteri Paavola - Suolamaalaus

© Petteri Paavola

© Julia Sara, Tero Sinkkilä, Saimi Alin, Mari Välimaa

Croquis-maalauksia

© Mari Välimaa

Lapsuusmuisto

© Hanna Välimaa

© Julia SaraKU10 Valokuvaus -kurssin töitä osa 1

Kuvataiteen KU10 kurssilla opiskellaan valokuvauksen perusteita, kuten järjestelmäkameran käyttöä, rajausta ja sommittelua – sitä, miten otetaan parempia kuvia. Tässä ensimmäinen kattaus kurssilaisten lopputöiden parhaimmistosta, olkaa hyvät.


© Simeon© Niki


© Miikka

© Miikka

© Lari


© Lari


© Kaisla

© Kaisla


© Julia


© Emma
VIDEO JA KUVA -osiossa julkaistaan laajempia kuvasarjoja, videoita ja muita kuvallisia tuotoksia, jotka eivät mahdu etusivulle kokonaisuudessaan.